Koření Samuel Koření Samuel Koření Samuel Koření Samuel Koření Samuel


Pepř bílý celý

Informace o produktu

Název produktu Pepř bílý celý
Druh Jednodruhové koření

Nabízené varianty výrobku

Balení Cena
Sáček S1 o obsahu 45 ml. 59,00 Kč
Sáček M1 o obsahu 100 ml. 109,00 Kč
Sáček S2 o obsahu 200 ml. 205,00 Kč
Zkumavka Z4 o obsahu 70 ml. 114,00 Kč
Kořenka hranatá-sklo/dřevo obsah 120 ml. 162,00 Kč
Kořenka hranatá-sklo/dřevo obsah 150 ml. 182,00 Kč
Kořenka plechová malá-obsah koření 100 ml. 169,00 Kč
Kořenka plechová velká-obsah koření 400 ml. 485,00 Kč
3x Sáček M1-100 ml.(celkem 300 ml.) Sleva -10% 294,00 Kč
Gastro balení 0,5 kg 364,00 Kč


Obrázky výrobku

Koření od Samuela - Pepř bílý
Koření od Samuela - recept na rybízovou šťávu za studena

Popis produktu

Pepř bílý se používá v kuchyních celého světa, používá se celý, drcený nebo mletý. Pepř podporuje chuť a léčí nevolnost. Dochutí výborně jak pikantní jídla, tak i sladké pokrmy jako jsou koláčky, cukrovinky, čerstvé ovoce, dezerty a v neposlední řadě naší rybízovou šťávu.

Charakteristika: Pepř je považován za krále koření, rozlišujeme kromě bílého ještě pep černý a bílý. Všechny tyto druhy jsou plody jedné popínavé rostliny, pepřovníku (Piper nigrum), který se pěstuje především v rovníkových oblastech. Nejvíce v Thajsku, Africe, Brazílii, Indii a Malajsii. Bobule pepře se sklízejí jako zelené nebo červené bobule, které se pak dále upravují. Přidává se pod masa, ryby, houby, do gulášů, dušených a rýžových pokrmů, do čerstvých zeleninových salátů nebo polévek. Pepřovník černý (Piper nigrum) je popínavý keř s 6-7 m dlouhými větvemi. Po odkvětu vyrostou hrozny plodů dlouhé asi 10 cm. Plody jsou zpočátku zelené a při dozrávání přecházejí do červené. Bílý pepř je méně aromatický než černý, je ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje méně silic, neb ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní. Bílý pepř se sklízí o něco později než černý. Ve chvíli kdy všechny plody mají jasně červenou barvu. Kuličky se zbavují slupky, proto se ponoří do pomalu tekoucí vody až na jeden týden. Vrchní slupka začne pomalu nahnívat a vyloupnou se bílé kuličky. Naružená slupka se strojně oddělí. Bílý pepř je dražší než černý, protože při dozrávání hrozí hniloba a také výrobní proces je nákladnější a vyžaduje větší péči při tomto výrobním postupu. Vůně bílého pepře může mnohny nezkušeného překvapit svou lehce až zatuchlou vůní sena.

Pepř bílý

Pepř zelený

Pepř růžový, též někdy označovám jako červený.

Směs pepřů.

Pepř černý

Varianty bílého pepře:
Pepř bílý celý
Pepř bílý mletý
Pepř bílý drcený





Nákupní košík

Položek: 0
Cena: 0,00 Kč

Zákazník