Název produktu | ŠIČIMI SAMIRO |
---|---|
Druh | Směs koření SAMUEL bez soli a glutamátu |
Shichimi Togarashi 七 味 唐辛子
Japonská směs koření překládaná též jako sedm vůní se v Japonsku míchá již od 17.století a možná i dříve. V Tokiu se můžete setkat se třemi základními variantami tohoto koření. Tato zajímavá směs je vhodná na kuřecí špíz, pomalu vařené tenké hovězí maso vhodné k rýží, nudlím nebo do polévky.
Vařené hovězí a zvěřina ( jelen , srna, kanec) v této směsi koření je jedinečná. Jako příloha muže být dušená zelenina, rýže, nočky či brambor. Omáčka k takto připravenému masu z černého česneku ( víno 2 dc, lžička medu, citronová šťáva, 1-3 stroužky česneku černého) nebo smetanová omáčka se šafránem je dobrý tip na sváteční jídlo. Maso na této směsi koření je možno i péce v troubě a nebo nechat marinovat.
Zajímavou chuť tvoří japonský pepř, mák a semínka konopí. Směs obsahuje sezam bílý, sezam černý, pomerančovou kůru, zázvor, mák, japonský pepř fagara, chilli mleté, mořskou řasu, semínka konopí.
Pestrá vůně asijského koření :