Název produktu | Staročeské koření s bio majoránku |
---|---|
Druh | Směs koření SAMUEL bez soli a glutamátu |
Budeme-li vycházet z dob, kdy domácí zabijačky byli na běžném pořádku, budeme nejspíš mluvit o staročeském zabijačkovém koření. Ale vařilo se i z brambor, luštěnin, ryb, zeleniny, vařili se i polévky. Určitě by jsme nechtěli do každé polévky přidávat zabijačkovou směs koření. V minulosti se v domácnostech vařilo víc jak dnes a nejedna hospodyňka se snažila svůj kulinářský výrobek zpestřit něčím novým. Dnešní doba však přináší tolik nového a ne vždy dobrého, že máme chuť se vrátit do časů minulých. Zabijačkové koření je stálicí na trhu i v dnešní době. Řezník si však poradí podle svých zvyklostí a pokud nechce směs s glutamátem, rychlosolí a jiným Éčkem, vystačí si se třemi až čtyřmi sáčky jednodruhového koření.
Pak bychom mohli přemýšlet o staročeském koření do polévek. Třeba staročeské koření na bramboračku , nebo koření na bramborák. A dostaneme se do začarovaného kruhu.
V noci jsem nemohl spát a šel jsem se štrachat na půdu, kde jsem našel kuchařku již zmíněné spisovatelky Magdaleny Rettigové. Nedalo mi to a hned ráno jsem si připravil od každé její míšeninky několik variant. Bohužel chybí poměry, takže od každé jsem udělal nejdřív po pěti zkouškách. Výsledek si dovoluji nabídnou v sadě MMR ( Míšeninky Magdaleny Rettigové)
A vraťme se ke staročeskému koření. Staročeské je v naší nabídce již dlouhá léta v podobě Babiččino staročeské nebo Staročeská pečeně na zázvoru. Do staročeských koření patří i Samberber .
Naše Staročeské koření Samuel jsme vyvážili poměrem jednotlivých jednodruhových koření tak, aby se dalo použít na vesnickou zabijačku a nezkazilo vám ani bramboračku nebo bramborák. Obsahuje majoránku, česnek, pepř černý jemně mletý, zázvor, nové koření a lehce kerblíku na který se v poslední době často zapomíná. A abychom se přenesli do starých českých časů co nejvěrohodněji je v tomto koření použita BIO majoránka, BIO česnek i BIO pepř černý.