Koření Samuel Koření Samuel Koření Samuel Koření Samuel Koření Samuel


Staročeské koření s bio majoránku

Informace o produktu

Název produktu Staročeské koření s bio majoránku
Druh Směs koření SAMUEL bez soli a glutamátu

Nabízené varianty výrobku

Balení Cena
Sáček M1 o obsahu 100 ml. 55,00 Kč
Sáček S2 o obsahu 200 ml. 105,00 Kč
Zkumavka Z2 (16x180 mm) o obsahu 33 ml. 75,00 Kč
SLEVA -20% 3x zkumavka Z2 (16x180 mm.) o obsahu 33 ml 180,00 Kč
Zkumavka Z5 (35x201 mm) o obsahu 140 ml. 148,00 Kč
SLEVA -20% 3x zkumavka Z5 (35x201 mm) o obsahu 140 ml. 355,00 Kč
Kořenka hranatá-sklo/dřevo (57x57x70 mm) obsah 120 ml. Malá 129,00 Kč
Kořenka hranatá-sklo/dřevo (57x57x92 mm) obsah 150 ml. Velká 149,00 Kč
Kořenka plechová malá-obsah koření 100 ml. 120,00 Kč
Kořenka plechová velká-obsah koření 400 ml. 299,00 Kč
3x Sáček M1-100 ml.(celkem 300 ml.) Sleva -10% 149,00 Kč
Gastro balení 0,5 kg 349,00 Kč


Popis produktu

Staročeské koření můžeme vnímat jako koření ustálené v české kuchyni od dob Rakousko-Uherské monarchie 1867-1918 , kdy česká kuchyně převzala z jídelníčku mnohé z Maďarska, Rakouska nebo i z Bavorska. A nebo můžeme jít ještě dál a to k Magdaleně Dobromile Rettigové. Česká buditelka a spisovatelka 1785-1845. Staročeské koření nejde jednoznačně definovat. I staročech vařil rozličná jídla a ne všude dával totéž.

.Staročeské koření

Budeme-li vycházet z dob, kdy domácí zabijačky byli na běžném pořádku, budeme nejspíš mluvit o staročeském zabijačkovém koření. Ale vařilo se i z brambor, luštěnin, ryb, zeleniny, vařili se i polévky. Určitě by jsme nechtěli do každé polévky přidávat zabijačkovou směs koření. V minulosti se v domácnostech vařilo víc jak dnes a nejedna hospodyňka se snažila svůj kulinářský výrobek zpestřit něčím novým. Dnešní doba však přináší tolik nového a ne vždy dobrého, že máme chuť se vrátit do časů minulých. Zabijačkové koření je stálicí na trhu i v dnešní době. Řezník si však poradí podle svých zvyklostí a pokud nechce směs s glutamátem, rychlosolí a jiným Éčkem, vystačí si se třemi až čtyřmi sáčky jednodruhového koření.

Pak bychom mohli přemýšlet o staročeském koření do polévek. Třeba staročeské koření na bramboračku , nebo koření na bramborák. A dostaneme se do začarovaného kruhu.

V noci jsem nemohl spát a šel jsem se štrachat na půdu, kde jsem našel kuchařku již zmíněné spisovatelky Magdaleny Rettigové. Nedalo mi to a hned ráno jsem si připravil od každé její míšeninky několik variant. Bohužel chybí poměry, takže od každé jsem udělal nejdřív po pěti zkouškách. Výsledek si dovoluji nabídnou v sadě MMR ( Míšeninky Magdaleny Rettigové)

A vraťme se ke staročeskému koření. Staročeské je v naší nabídce již dlouhá léta v podobě Babiččino staročeské nebo Staročeská pečeně na zázvoru. Do staročeských koření patří i Samberber .

Naše Staročeské koření Samuel jsme vyvážili poměrem jednotlivých jednodruhových koření tak, aby se dalo použít na vesnickou zabijačku a nezkazilo vám ani bramboračku nebo bramborák. Obsahuje majoránku, česnek, pepř černý jemně mletý, zázvor, nové koření a lehce kerblíku na který se v poslední době často zapomíná. A abychom se přenesli do starých českých časů co nejvěrohodněji je v tomto koření použita BIO majoránka, BIO česnek i BIO pepř černý.





Nákupní košík

Položek: 0
Cena: 0,00 Kč

Zákazník