Název produktu | Cajunské koření |
---|---|
Druh | Směs koření SAMUEL bez soli a glutamátu |
Existují jemné rozdíly mezi Cajun koření a Kreolské koření. Přičemž oba pocházejí z velkého státu Louisiana a obsahují podobné složky. Kajunské koření je palčivější po celerovém semínku a ostřejší po kajenském pepři, o zvýraznění bylinkově-zeleninové chuti se postará lehce přidaná šalvěj. Ve státech jsou tato koření velmi oblíbená. Složení Cajun SamRub : cibule, česnek, pepř bílý drcený, paprika sladká, cumin, celer semeno(9), šalvěj, kajenský pepř, bobkový list, tymián. Kreolské koření i Cajun SamRub je směs koření bez soli a přidaných látek. Složení se mnohdy mírně liší. Setkali jsme se i se směsí velkých společností, které obsahovali pouze polovinu tradičního koření, ale hned několik přidaných Éček. Kreolské koření, též cajunské koření je směs čistého koření bez přidaných látel. Ve státech však rozlišují koření Creolské a Cajunské koření. Proto i u nás nabízíme pálivější směs z Louisiany Cajun. Složení Creolského koření, které není tak výrazné a palčivé : tymián, pepř bílý, cibule, majoránka, česnek, paprika, cajenský pepř, cumin, bobkový list. Kreolská kuchyně je potravinářská kultura Louisiany. Kreolské kuchyně je styl vaření pocházejících z Louisiana - Spojené státy americké , kde se mísí francouzské , španělské , západoafrické , indiánské , německé , italské a irské vlivy. Kdo byl v New Orleans určitě se setkal s touto zajímavou chutí koření. Kdo se na cestách setkal s pokrmy jambalaya, gumbos, dirty rice, fried catfish, a spicy smoked sausage called Andouille a rád okusí znovu toto chuť je zde správně. Kreolské i Kajunské koření je směs ideální pro ochucování rýže, masa, polévek a dušených pokrmů, nebo téměř čehokoliv, co potřebuje podpořit plnější chutí.
Amerika a koření. Výběr specialit z amerického kontinentu: