Koření Samuel Koření Samuel Koření Samuel Koření Samuel Koření Samuel


Laksa

Malajská polévka Laksa rychle a jednoduše.

malajská polévka laksa recept

1/2 kuře

1 hrst krevet

Kokosové mléko 300-500 ml

2-3 šalotky

Koření Sambumbu, cukr, sůl, limetková šťáva z 1 lemetky,  WU-FEN , galgán,  zázvor, kurkuma,  

 Osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme 2 lžíce cukru, 2 lžíce koření Sambumbu, 1 lžíci galgánu, jednu lžíci zázvoru, jednu lžičku kurkumy, necháme rozvonět a zalijeme vodou cca 0,5l. Přivedeme k varu, přihodíme krevety a vaříme do zčervenání krevet. Odstavíme.

Mezitím si uděláme kuřecí vývar cca 1,5 l (nezapomeňte jej osolit :) obereme kosti, nakrájíme maso.

Nyní smícháme kuřecí vývar s masem a předchozí vývar s kořením a krevetami, přidáme kokosové mléko, limetkové listy a krátce povaříme. Dochutíme limetkou a lžičkou koření  WU-FEN popřípadě můžete použít i koření 5 vůní. Na dosolení vhodná asijská sůl WEI-SU ASIJSKÁ SŮL SAMUEL

Do misky dáme uvařené rýžové nudle, zalijeme polévkou a přidáme vařené vejce natvrdo.

Do polévky se přidávají i rybí kuličky, smažený svítek, popřípadě i jiné ingredience.

Tuto polévku jsem v Malajsii měl pokaždé v lehce odlišné variantě.  Tento recept je základ na polévku Laksa.

 

 





Nákupní košík

Položek: 0
Cena: 0,00 Kč

Zákazník