Černý česnek se používá i pro své léčivé účinky. Nicméně výborně chutná, má dvakrát více antioxidantů než běžný česnek, řadu vitamínu ze skupiny B, A, C a mnoho prospěšných minerálů.
Česnek se běžně používá v asijské kuchyni, nicméně velmi oblíbený je ve státech, kde se sním setkáte v drahých restauracích.
Černý česnek dá vynikající chuť i barvu zeleninovému vývaru. restované zelenině na másle a černém česneku, dá se požít i do běžných omáček. Dobře chutná ve smetanové omáčce, v rychlém sosu ke steakům, kdy přihodím na pánev 1-2 stroužky na-jemno nasekaného česneku podleji troškou smetany a vynikající sos je na světě. Dělám často i omáčku s nakládaným zeleným pepřem, smetanový bešamel a černý česnek. Na výrobu pomazánek a česnekového másla je černý česnek doslova lahůdkou. U polévek i omáček se občas setkám s podezřením , že jsem použil i bujón v kostce ale i tuto lehce umami chuť má na svědomí tento čistě přírodní černý česnek. Menší balení nabízíme zde.
Další důvod proč kořenit a žít zdravě.
ČESNEK ČERNÝ 0,25 KG