Fermentovaný černý česnek je kombinace zajímavých chutí česneku, pečené švestky, balsamika, lehce by se v ní dali najít i tóny vanilky nebo skořice. Fermentované česnekové palice mají měkkou konzistenci. Výrobní proces je složitý technologický proces, jedná se o kvašení při vysoké teplotě a vlhkosti. Černou barvu získá česnek po 90 dnech. Při kvašení se nepoužívají konzervační látky, jde o přírodní proces.Až při závěrečném procesu kdy se česnek suší a ochlazuje vzniká melanoidin způsobující černou barvu. Černý česnek má mnohem více vitamínů a antioxidantů než česnek bílý.
Nezanechává v ústech typickou česnekovou chuť a tak se hodí i na kanapky, banketky, jednohubky.
Vynikající na česnekové máslo ( na 250gr. másla 1/2 palice), šlehanou pomazánku s nivou na jedohubky a chlebíčky.
Používá se do polévek( vynikající hovězí vývar se šafránem a černým česnekem), do pomazánek, na slaný koláč, ochucení masa aj.
Černý česnek se dá použít i na sladká jídla.. Zkoušeli jsme plněný smažený banán.
Recept jak využít černý česnek připravujeme v sekci Recepty
Nicméně krom zhora uvedeného výborně ladí i s houbovým gulášem a hovězím masem ( biftek, steak, kombinace hovězího s hříbkovou omáčkou aj) vhodný k sýrovým pokrmům a do zeleninových vývarů.
Dárková sada delikates s černým česnekem zde:

Jednostroužkový česnek zde:


Tip na velice zvláštní vánoční cukroví s černým česnekem již brzy v kategorii recepty.

Jedna palice česneku vystačí na 350 g. másla. Česnek s máslem utřeme a můžeme lepit slané i sladké oplatky.
Akce na 250 gr. ZDE